Doç. Dr. MARIE HELENE ANDREE SAUNER LEROY


Fen-Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller

Fransiz Dili ve Edebiyati


WoS Araştırma Alanları: Sosyal Bilimler (Soc)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler


Yayınlardaki İsimler: Sauner-Leroy Marie Helene, Sauner-Leroy Marie-Hélène, Sauner Marie-Hélène

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

Metrikler

Yayın

23

Yayın (Scopus)

2

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Akademik Ünvanlar / Görevler

2005 - Devam Ediyor

2005 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Galatasaray Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Karşılaştırmalı Dilbilim ve Uygulamalı Yabancı Diller

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Dilbilim Felsefe-Semineri

Toplumdilbilim

Lisans

Lisans

Arastirma Metodolojisi

Türkçe - Fransızca Çeviri

Uygulamali Sözdizimi

Disertasyon

Arastirma Teknikleri

Kompozisyon

Sözdizim

Makaleler

Tümü (7)
Scopus (2)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (4)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Transformation du lait, produits et catégorisations. Les produits laitiers en Turquie pré-industrialisation laitière.

SAUNER LEROY M. H.

Chaînes opératoires lactées Questionner des catégories et penser la domestication microbienne., Paris, Fransa, 04 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

2021

2021

2. Ritual Dishes and Disponibility « Helva », « Asure », « Güllaç » ; Les spécialités rituelles saisonnières dans l’alimentation en Turquie

SAUNER LEROY M. H., SAMANCI Ö.

IEHCA 6th International Conference on Food History and Food Studies, Tours, Fransa, 01 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)

2020

2020

3. “The ingredients of aşure” ve “Colours and textures: sensual aspects of aşure”

SAUNER LEROY M. H.

Workshop “The Ingredients of Asure” Alman Arastirma Merkezi (Zoom), İstanbul, Türkiye, 24 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

4. Analyse des pratiques et représentations autour des boissons dans ‘La comédie humaine’ à partir d’un corpus parallèle

SAUNER LEROY M. H., PARLAK İ. B.

Discours sensoriels croisés II, Cacao, café, thé, vin, bière et spiritueux : référentiels, expériences et imaginaires, Angers, Fransa, 07 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

5. « Les produits laitiers en Turquie contemporaine (Akçakoca et Denizli) »

SAUNER LEROY M. H.

Fifth International Conference on Food History and Food Studies, Tours, Fransa, 06 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

Kitaplar

2021

2021

1. Göçlerin İstanbul Mutfağına Kattığı Lezzetler

Sauner Leroy M. H.

İstanbul Mutfağı'nda Ahenk ve Lezzet, Filiz Hösükoglu,Sekib Avdagiç, Editör, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul, ss.99-105, 2021

2018

2018

2. Mütareke Döneminde İstanbul’da Beyaz Ruslar ve Yemek Kültürüne olan Etkileri

SAUNER LEROY M. H., SAMANCI Ö.

100. Yılında Sovyet İhtilali ve Türk Dünyası, Yunus Koç, Mikail Cengiz, Editör, Hacettepe Üniversitesi TAIY, Ankara, ss.409-417, 2018

2013

2013

3. Yemeğin değişken anlamları ve göç: İstanbul’daki Fransızların Yemek Alışkanlıkları Üzerine bir Değerlendirme

SAUNER LEROY M. H.

Yemekte Tarih var. Yemek Kültürü ve Tarihçiliği, A. Avci, S. Erkoç, E. Otman, Editör, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, ss.161-180, 2013

2011

2011

5. Beden Bağlamında Sünnet ve Evlenme : Ortak Paydalar

SAUNER LEROY M. H.

Beden Sosyolojisi, Kadir Canatan, Editör, Açilim Kitap, İstanbul, ss.265-281, 2011

2010

2010

6. Couscous, Sehriye et Boulgour en Anatolie (Anadolu’da Kuskus, Şehriye ve Bulgur)

SAUNER LEROY M. H.

Couscous, boulgour et polenta. Transformer et consommer les céréales dans le monde, H. Franconie, M.Chastanet, F. Sigaut, Editör, Kharthala, Paris, ss.119-134, 2010

2009

2009

7. Yabancı dil olarak türkçe öğrenen öğrencilerin yazılı yanlışlarının değerlendirilmesi

SAUNER LEROY M. H., KIR CULLEN E.

22. Ulusal Dilbilim Kurultayı Bildirileri, SARICA Mustafa, SARICA Nurten, KARACA Alaattin, Editör, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayinlari, Ankara, ss.278-291, 2009

2001

2001

8. Les traditions culinaires en Méditerranée: modèles, emprunt, permanences

SAUNER LEROY M. H.

L'Anthropologie de la Méditerranée, D. Albera, C. Bromberger, A.Blok, Editör, Editions de la MMSH-Maisonneuve et Larose, Paris, ss.491-510, 2001

2000

2000

9. Diversité et variation des pratiques alimentaires en Turquie contemporaine

SAUNER LEROY M. H.

Alimentation et nourritures autour de la Méditerranée, Martine Padilla, Editör, Kharthala-CIHEAM, Paris, ss.159-177, 2000

Ansiklopedide Bölümler

2010

2010

1. Dictionnaire universel du pain

SAUNER LEROY M. H.

Robert Laffont, ss.1043-1048, 2010

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Anthropology of Food

Danışma Kurul Üyesi

2006 - Devam Ediyor

2006 - Devam Ediyor

Yemek ve Kültür

Bilim Kurulu Üyeliği