Yayınlar & Eserler

Makaleler 7
Tümü (7)
Scopus (2)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (4)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler 5

1. Transformation du lait, produits et catégorisations. Les produits laitiers en Turquie pré-industrialisation laitière.

Chaînes opératoires lactées Questionner des catégories et penser la domestication microbienne., Paris, Fransa, 04 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)

3. “The ingredients of aşure” ve “Colours and textures: sensual aspects of aşure”

Workshop “The Ingredients of Asure” Alman Arastirma Merkezi (Zoom), İstanbul, Türkiye, 24 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)

4. Analyse des pratiques et représentations autour des boissons dans ‘La comédie humaine’ à partir d’un corpus parallèle

Discours sensoriels croisés II, Cacao, café, thé, vin, bière et spiritueux : référentiels, expériences et imaginaires, Angers, Fransa, 07 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)

5. « Les produits laitiers en Turquie contemporaine (Akçakoca et Denizli) »

Fifth International Conference on Food History and Food Studies, Tours, Fransa, 06 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar 10

1. Göçlerin İstanbul Mutfağına Kattığı Lezzetler

İstanbul Mutfağı'nda Ahenk ve Lezzet, Filiz Hösükoglu,Sekib Avdagiç, Editör, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul, ss.99-105, 2021

2. Mütareke Döneminde İstanbul’da Beyaz Ruslar ve Yemek Kültürüne olan Etkileri

100. Yılında Sovyet İhtilali ve Türk Dünyası, Yunus Koç, Mikail Cengiz, Editör, Hacettepe Üniversitesi TAIY, Ankara, ss.409-417, 2018

3. Yemeğin değişken anlamları ve göç: İstanbul’daki Fransızların Yemek Alışkanlıkları Üzerine bir Değerlendirme

Yemekte Tarih var. Yemek Kültürü ve Tarihçiliği, A. Avci, S. Erkoç, E. Otman, Editör, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, ss.161-180, 2013

5. Beden Bağlamında Sünnet ve Evlenme : Ortak Paydalar

Beden Sosyolojisi, Kadir Canatan, Editör, Açilim Kitap, İstanbul, ss.265-281, 2011

6. Couscous, Sehriye et Boulgour en Anatolie (Anadolu’da Kuskus, Şehriye ve Bulgur)

Couscous, boulgour et polenta. Transformer et consommer les céréales dans le monde, H. Franconie, M.Chastanet, F. Sigaut, Editör, Kharthala, Paris, ss.119-134, 2010

7. Yabancı dil olarak türkçe öğrenen öğrencilerin yazılı yanlışlarının değerlendirilmesi

22. Ulusal Dilbilim Kurultayı Bildirileri, SARICA Mustafa, SARICA Nurten, KARACA Alaattin, Editör, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayinlari, Ankara, ss.278-291, 2009

8. Les traditions culinaires en Méditerranée: modèles, emprunt, permanences

L'Anthropologie de la Méditerranée, D. Albera, C. Bromberger, A.Blok, Editör, Editions de la MMSH-Maisonneuve et Larose, Paris, ss.491-510, 2001

9. Diversité et variation des pratiques alimentaires en Turquie contemporaine

Alimentation et nourritures autour de la Méditerranée, Martine Padilla, Editör, Kharthala-CIHEAM, Paris, ss.159-177, 2000
Ansiklopedide Bölümler 1
Metrikler

Yayın

23

Yayın (Scopus)

2

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları