Makaleler
7
Tümü (7)
Scopus (2)
TRDizin (1)
Diğer Yayınlar (4)
7. Türk aşuresi, Ermeni anuş-aburu, Rum kolivası -Yaş mı, Kuru mu?
Tarih ve toplum
, sa.40, ss.200-201, 1987 (Hakemsiz Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
5
1. Transformation du lait, produits et catégorisations. Les produits laitiers en Turquie pré-industrialisation laitière.
Chaînes opératoires lactées Questionner des catégories et penser la domestication microbienne., Paris, Fransa, 04 Ekim 2021, (Tam Metin Bildiri)
2. Ritual Dishes and Disponibility« Helva », « Asure », « Güllaç » ; Les spécialités rituelles saisonnières dans l’alimentation en Turquie
IEHCA 6th International Conference on Food History and Food Studies, Tours, Fransa, 01 Haziran 2021, (Tam Metin Bildiri)
3. “The ingredients of aşure” ve “Colours and textures: sensual aspects of aşure”
Workshop “The Ingredients of Asure” Alman Arastirma Merkezi (Zoom), İstanbul, Türkiye, 24 Eylül 2020, (Tam Metin Bildiri)
4. Analyse des pratiques et représentations autour des boissons dans ‘La comédie humaine’ à partir d’un corpus parallèle
Discours sensoriels croisés II, Cacao, café, thé, vin, bière et spiritueux : référentiels, expériences et imaginaires, Angers, Fransa, 07 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
5. « Les produits laitiers en Turquie contemporaine (Akçakoca et Denizli) »
Fifth International Conference on Food History and Food Studies, Tours, Fransa, 06 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
10
1. Göçlerin İstanbul Mutfağına Kattığı Lezzetler
İstanbul Mutfağı'nda Ahenk ve Lezzet, Filiz Hösükoglu,Sekib Avdagiç, Editör, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul, ss.99-105, 2021
3. Yemeğin değişken anlamları ve göç: İstanbul’daki Fransızların Yemek Alışkanlıkları Üzerine bir Değerlendirme
Yemekte Tarih var. Yemek Kültürü ve Tarihçiliği, A. Avci, S. Erkoç, E. Otman, Editör, Tarih Vakfı Yurt Yayınları, İstanbul, ss.161-180, 2013
5. Beden Bağlamında Sünnet ve Evlenme : Ortak Paydalar
Beden Sosyolojisi, Kadir Canatan, Editör, Açilim Kitap, İstanbul, ss.265-281, 2011
6. Couscous, Sehriye et Boulgour en Anatolie (Anadolu’da Kuskus, Şehriye ve Bulgur)
Couscous, boulgour et polenta. Transformer et consommer les céréales dans le monde, H. Franconie, M.Chastanet, F. Sigaut, Editör, Kharthala, Paris, ss.119-134, 2010
7. Yabancı dil olarak türkçe öğrenen öğrencilerin yazılı yanlışlarının değerlendirilmesi
22. Ulusal Dilbilim Kurultayı Bildirileri, SARICA Mustafa, SARICA Nurten, KARACA Alaattin, Editör, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yayinlari, Ankara, ss.278-291, 2009
8. Les traditions culinaires en Méditerranée: modèles, emprunt, permanences
L'Anthropologie de la Méditerranée, D. Albera, C. Bromberger, A.Blok, Editör, Editions de la MMSH-Maisonneuve et Larose, Paris, ss.491-510, 2001
9. Diversité et variation des pratiques alimentaires en Turquie contemporaine
Alimentation et nourritures autour de la Méditerranée, Martine Padilla, Editör, Kharthala-CIHEAM, Paris, ss.159-177, 2000
10. Évolution des pratiques alimentaires en Turquie : analyse comparative [Türkiye’deki yemek yeme alışkanlıklarının değişimi : karşılaştırmalı bir inceleme] (tez basımı)
Islamkundliche Untersuchungen, 193, Klaus Schwarz Verlag, Berlin, 1995
Ansiklopedide Bölümler
1
1. Dictionnaire universel du pain
Robert Laffont, ss.1043-1048, 2010
